Recept

Zapečená kapusta s goudou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29088

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Gouda
600 g Kapusta růžičková
400 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
40 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Tymián čerstvý
4 ks Vejce slepičí
400 g špecle

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 793 kcal
Kilojoule 3 316kJ
25% Sacharidy 91 g
37% Tuky 28 g
7% Sodík 142 mg
72% Bílkoviny 41 g

Zapečená kapusta s goudou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Růžičkovou kapustu omyjeme a rozpůlíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vlašské ořechy nasekáme. Goudu nastrouháme. Kapustu vložíme do osolené vroucí vody a 2 minuty povaříme. Poté vyndáme, necháme okapat a smícháme s cibulí, ořechy, 50 g sýra a špeclemi. Směs vložíme do připravené zapékací mísy.

2

Tymián omyjeme, lístky otrháme. Smícháme je s mlékem, vejci, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Směsí přelijeme nákyp a posypeme zbytkem sýra. Dáme zapéct do trouby, po vyjmutí ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept