Recept

Kachní krémová polévka s opečeným pečivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29116

Ingredience

Bujon z kachny [29086]
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Husí sádlo
150 g Játra kuřecí
1 kg Kachna mražená
150 g Kuřecí srdíčka
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nové koření celé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
3 ks Rajčata
0,5 polévková lžíce Sůl
8 dl Voda pitná
4 dl Víno červené
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
150 g Žaludky drůbeží
Kachní krémová polévka s opečeným pečivem
1 kávová lžička Cukr krupice
70 g Křen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Pepř bílý
2 ks Rohlíky bílé
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

87% Kalorie 1,718 kcal
Kilojoule 7 189kJ
10% Sacharidy 37 g
413% Tuky 310 g
29% Sodík 577 mg
116% Bílkoviny 65 g

Kachní krémová polévka s opečeným pečivem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a očistíme křen, jemně ho nastrouháme a přidáme ho do vroucího 1 litru kachního bujonu. Zmírníme teplotu a vaříme pomalu 10 minut.

2

Sladkou smetanu smícháme s 2 lžícemi červeného vína a vmícháme ji opatrně do polévky. Dochutíme solí, cukrem, bílým pepřem a za stálého míchání krátce povaříme.

3

Rohlíky zešikma nakrájíme na plátky silné 6-8 mm. Pak je namočíme do rozšlehaného mléka a obalíme je v nastrouhaném sýru.

4

V pánvi si rozpálíme máslo a rohlíky opečeme z každé strany dozlatova.

5

Polévku nalijeme do talířů a podáváme s plátky opečených rohlíků.

6

Bujon z kachny [29086]:

7

Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme ji do většího hrnce.

8

Důkladně si omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.

9

Mezitím si očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.

10

Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.

11

Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak ho necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).

12

Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept