Nákyp s kyselým zelím a uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp s kyselým zelím a uzeným masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29124 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | řepkový olej |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
300 g | Uzené maso vařené |
3 ks | Vejce slepičí |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 903,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín drcený, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, řepkový olej, Sýr Ementál (Primátor), Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp s kyselým zelím a uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a najemno nasekáme, Uzené maso pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm osmažíme, přidáme nakrájené uzené maso a společně opékáme 2 minuty. |
2 | Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. V mléce rozšleháme vejce s kmínem, pažitkou, solí a pepřem. Kyselé zelí vymačkáme a osolíme. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Do zapékací mísy střídavě vkládáme brambory a zelí. Střední vrstvu budou tvořit kostky uzeného masa. Poslední vrstvu budou tvořit brambory. Nákyp posypeme strouhaným ementálem a zalijeme vaječnou směsí. Dáme zapéct do trouby na 45 minut. |