Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29155

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
2 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Hrášek
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Nudle široké
0,3 l Omáčka bešamelová
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Pstruh uzený
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
60 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
0,3 l Vývar zeleninový
0,3 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 805 kcal
Kilojoule 3 369kJ
28% Sacharidy 102 g
149% Tuky 111 g
20% Sodík 401 mg
62% Bílkoviny 35 g

Rybí nákyp s nudlemi postup přípravy receptu:

1

Filety pstruha nakrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem.

2

Zeleninu omyjeme a očistíme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky, celer a jarní cibulku na kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo a zeleninu na něm podusíme 3 minuty, potom ji smícháme s rybou a hráškem. Směs osolíme a opepříme. Bešamelovou omáčku smícháme se zeleninovým vývarem, přidáme nastrouhaný ementál a smetanu rozšlehanou se žloutkem a šafránem. Směsí přelijeme nákyp a vložíme na 25 minut zapéct do trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept