Rybí nákyp s nudlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí nákyp s nudlemi
Rybí nákyp s nudlemi
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29155 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
2 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
250 g | Nudle široké |
0,3 l | Omáčka bešamelová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Pstruh uzený |
0,3 kávová lžička | Šafrán |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,3 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 250,8mg |
Draslík | 489,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Hrášek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Nudle široké, Omáčka bešamelová, Pepř černý mletý, Pstruh uzený, Šafrán, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí nákyp s nudlemi postup přípravy receptu:
1 | Filety pstruha nakrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. |
2 | Zeleninu omyjeme a očistíme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky, celer a jarní cibulku na kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo a zeleninu na něm podusíme 3 minuty, potom ji smícháme s rybou a hráškem. Směs osolíme a opepříme. Bešamelovou omáčku smícháme se zeleninovým vývarem, přidáme nastrouhaný ementál a smetanu rozšlehanou se žloutkem a šafránem. Směsí přelijeme nákyp a vložíme na 25 minut zapéct do trouby. |