Recept

Kachní polévka s čínským zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 125 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 29194

Ingredience

Bujon z kachny [29086]
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Husí sádlo
100 g Játra kuřecí
600 g Kachna mražená
120 g Kuřecí srdíčka
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nové koření celé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
3 ks Rajčata
0,5 polévková lžíce Sůl
8 dl Voda pitná
4 dl Víno červené
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
150 g Žaludky drůbeží
Kachní polévka s čínským zelím
1 ks Cibule červená
1 kávová lžička Kmín celý
0,5 polévková lžíce Libeček
80 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ovesné vločky
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
100 g Topinambury
200 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 762 kcal
Kilojoule 3 188kJ
7% Sacharidy 25 g
272% Tuky 204 g
22% Sodík 439 mg
49% Bílkoviny 27 g

Kachní polévka s čínským zelím postup přípravy receptu:

1

Očištěné čínské zelí a omytý libeček pokrájíme na tenké nudličky. Topinambury s mrkví oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, oloupanou červenou cibuli rozkrájíme na kolečka.

2

V hrnci na 2 lžicích rozpuštěného másla podusíme zelí s mrkví, přidáme omyté ovesné vločky, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku, promícháme a krátce, přibližně po 2 minuty zeleninu osmažíme. Přilijeme litr kachního bujonu, přidáme topinambury, vše povaříme 10 - 15 minut.

3

V pánvi si na lžíci másla orestujeme červenou cibuli.

4

Na každou porci polévky položíme kolečka cibule a podáváme.

5

Bujón z kachny:

6

Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme, vložíme do většího hrnce.

7

Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme lžíci celého pepře, lžíci nového koření, bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když dojde voda k varu, snížíme teplotu, pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.

8

Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky, omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli rozkrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu přibližně 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.

9

Šalvějové lístky omyjeme, přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.

10

Hotový vývar scedíme. Necháme vychladnout a potom uložíme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).

11

Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujónu, nebo bujón použijeme k vaření různých variací polévek.

Poznámka

Servírujeme teplé. V čase vaření je započítána i příprava kachního bujónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept