Ricottová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ricottová omáčka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2925 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Kerblík |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
8 ks | Olivy nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr krémový |
250 g | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 292,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 80g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 44,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kerblík, Muškátový oříšek, Olivy nakládané, Sůl, Sýr krémový, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ricottová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme olej a asi 5min podusíme najemno nasekaný česnek. Necháme vychladnout a přimícháme všechny zbývající ingredience. Cibuli, olivy a kerblík předtím nasekáme, muškátový oříšek nastrouháme. Sůl a pepř přidáme dle chuti. |
2 | Vše promícháme a ihned podáváme. |
3 | Omáčka je vhodná do těstovinových salátů. |