Kuřecí paličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí paličky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2936 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Barbecue omáčka |
5 plátek | Chléb toastový |
2 polévková lžíce | Citronová kůra |
12 ks | Kuřecí stehna |
40 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko - podmáslí |
75 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 596,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Barbecue omáčka, Chléb toastový, Citronová kůra, Kuřecí stehna, Pažitka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí paličky postup přípravy receptu:
1 | Toustový chléb, citrónovou kůru, petrželku, parmazán, máslo, sůl a pepř dobře promixujeme. |
2 | Kuřecí paličku ořízneme nožem, aby maso zůstalo jen na konci, obalíme v mouce, vejci a rozmixované směsi. |
3 | Poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme dozlatova. |
4 | Smetanu, majonézovou grilovací omáčku, podmáslí a nasekanou pažitku smícháme a podáváme k pečeným paličkám. |