Plněné omelety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné omelety
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 29408 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Cibule |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
80 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 488,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné omelety postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, žampiony nakrájíme na plátky, petrželovou nať drobně posekáme, sýr nastrouháme. |
2 | V hlubší pánvi na polovině oleje osmažíme cibuli, přidáme žampiony a rajčata. Do směsi přidáme špetku pepře, špetku soli a dusíme, až jsou žampiony měkké, poté do směsi vmícháme petrželovou nať. Směs odstavíme a držíme na teple. |
3 | Na druhé polovině oleje usmažíme dvě omelety z vajec, která jsme ušlehali se špetkou soli, vodou a polovinou ustrouhaného sýra. |
4 | Omelety plníme zeleninovou směsí, přepůlíme a posypeme zbylým sýrem. |
Poznámka
Pokud pokrm zvolíme jako oběd, podáváme nejlépe s vařenými brambory.