Nákyp z eidamu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z eidamu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 29431 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 ml | Mléko polotučné |
10 g | Olej rostlinný |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 polévková lžíce | Tuk rostliný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 102,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tuk rostliný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z eidamu postup přípravy receptu:
1 | Strouhanku zvlhčíme mlékem, sýr nahrubo nastrouháme, z bílků ušleháme tuhý sníh. Zapékací mísu vytřeme tukem. |
2 | Do ušlehaných žloutků se solí vmícháme sýr, strouhanku a zabalíme sníh. Směs vlijeme do zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě přibližně dvacet minut. |