Sýrové mlsání - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové mlsání
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pokova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 29445 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Máslo čerstvé |
125 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 l | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
125 g | Sýr Niva (Rokfór) |
4 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 845,0mg |
---|---|
Cholesterol | 191,2mg |
Draslík | 110,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 15,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové mlsání postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme vodu, máslo a sůl a přivedeme do varu, poté odstavíme přidáme mouku, prášek do pečiva a dobře promícháme, až je těsto hladké a lesklé a nelepí se k nádobě. Hmotu necháme mírně vychladnout. U dvou vajec oddělíme žloutky od bílků. |
2 | Do těsta po částech vmícháme žloutky i celá vejce a nakonec sýr, dochutíme solí a pepřem. |
3 | Rozehřejeme olej a lžičkou do něho vkládáme kousky těsta, osmažíme dozlatova a necháme okapat na papírovém ubrousku. |
4 | Podáváme teplé. |