Venkovská dýňová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Venkovská dýňová polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 29510 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Dýně |
2 kávová lžička | Kari koření |
1 hrst | Petržel - nať |
200 ml | Pomerančová šťáva |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 581,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Dýně, Kari koření, Pomerančová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Venkovská dýňová polévka postup přípravy receptu:
1 | Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky. Společně s nasekanou cibulí vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou. Zakryté necháme vařit cca 15 min. Poté scedíme, vývar odložíme a dýni s cibulí rozmixujeme. Zalijeme vývarem, pomerančovou šťávou, smetanou a ochutíme kari. |
2 | Opět promixujeme, necháme vychladit a podáváme studené. Dozdobíme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Polévku lze ohřát a podávat i teplou, již ale znova nevaříme.