Hřiby á la bordelaise - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřiby á la bordelaise
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29512 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1000 g | Hříbky čerstvé |
80 g | Máslo čerstvé |
12 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
4 špetka | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 16,3mg |
Draslík | 770,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hříbky čerstvé, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hřiby á la bordelaise postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. |
2 | Osolíme, opepříme, podlijeme 100 ml vody a necháme 15 minut dusit přikryté pokličkou. |
3 | Občas promícháme. |
4 | Dušené houby necháme dobře okapat. |
5 | Česnek oloupeme a společně s petrželí rozmixujeme na jemno. |
6 | Máslo s olejem necháme rozehřát, 10 minut na něm smažíme houby. |
7 | Poté posypeme petrželí s česnekem, smažíme ještě 5 minut. |
8 | Ihned podáváme. |