Jednoduchý recept

Džem z jahod

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29569

Ingredience

750 g Cukr krupice
1000 g Jahody zahradní
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 685kJ
29% Sacharidy 103 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
1% Bílkoviny 1 g

Džem z jahod postup přípravy receptu:

1

Jahody omyjeme a očistíme od stopek. Cukr svaříme s vodou, ve chvíli, kdy dosáhne teploty 116 °C, přisypeme jahody.

2

Během varu odstraňujeme pěnu z povrchu sirupu. Vaříme 5 minut, poté jahody vyjmeme a sirup ohříváme až do té doby, než začne tvořit drobné kuličky, poté vsypeme jahody a vaříme dalších 5 minut.

3

Vyvařené sklenice na džem ihned plníme ovocem se sirupem. Uzavřeme ještě horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept