Hrušky Krásná Helena - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky Krásná Helena
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29607 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
250 g | Čokoláda na vaření |
1500 g | Cukr moučkový |
600 g | Hrušky |
1 ks | Vanilkový lusk |
2 l | Voda pitná |
1000 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 449g |
---|---|
Cholesterol | 110,0mg |
Draslík | 686,5mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrušky, Voda pitná, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky Krásná Helena postup přípravy receptu:
1 | Hrušky spaříme vařící vodou a oloupeme slupky. |
2 | 2 litry vody smícháme s 1500 g cukru a rozříznutým vanilkovým luskem. Uvedeme k varu a svaříme do sirupu. Poté přidáme oloupané hrušky a vaříme 20 minut. Vaříme na mírném plameni. |
3 | Uvařené hrušky vyjmeme, přendáme do větší nádoby a zalijeme vychladlým sirupem. Zakryté macerujeme 48 hodin. |
4 | Poté hrušky společně s kopečky zmrzliny přendáme do servírovacích misek a zalijeme rozehřátou čokoládou. |
5 | Ihned servírujeme. |