Zapečené hroznové víno s fíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 91 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené hroznové víno s fíky
Celkový čas: | 91 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 85 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29622 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
30 g | Cukr moučkový |
200 g | Fíky čerstvé |
500 g | Hroznové víno |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
150 ml | Víno bílé |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 31,5mg |
Draslík | 434,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Fíky čerstvé, Hroznové víno, Pepř bílý, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené hroznové víno s fíky postup přípravy receptu:
1 | Kuličky hroznů oloupeme a necháme zalité vínem macerovat 60 minut. |
2 | Zapékací mísu vytřeme máslem, fíky omyjeme a rozčtvrtíme, naskládáme do zapékací mísy, opepříme, posypeme cukrem a macerovaným vínem, zalijeme troškou vína z marinády. |
3 | Pečeme 6 minut při 285 °C. |
4 | Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem a servírujeme se zapékaným ovocem. |