Jednoduchý recept

Nepovedený koláč

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29631

Ingredience

250 g Cukr moučkový
210 g Mouka pšeničná hladká T 650
140 g Máslo čerstvé
40 ml Rum
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 332kJ
19% Sacharidy 68 g
34% Tuky 26 g
4% Sodík 82 mg
20% Bílkoviny 11 g

Nepovedený koláč postup přípravy receptu:

1

110 g másla necháme rozpustit.

2

Žloutky smícháme s moučkovým cukrem, šleháme do bílé pěny, postupně vmícháme 190 g mouky, vlažné máslo a rum.

3

Bílky osolíme a ušleháme v tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta.

4

Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Formu naplníme těstem a pečeme při 190 °C 45 minut.

5

Upečený koláč necháme vychladnout, poté servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept