Chlazená bylinková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlazená bylinková polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29649 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
6 g | Bazalka |
6 g | Kerblík |
40 g | Máslo čerstvé |
10 g | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
4 g | Šťovík |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1000 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 134,7mg |
Draslík | 154,8mg |
Vláknina | 733,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Kerblík, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šťovík, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlazená bylinková polévka postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozehřejeme na pánvi a osmahneme na něm posekané bylinky. |
2 | Zalijeme vlažným vývarem, uvedeme k varu a vaříme 10 minut. |
3 | Žloutky rozšleháme a vmícháme do polévky. Osolíme a opepříme dle chuti. |
4 | Hotovou polévku necháme vychladit a poté servírujeme. |