Kukuřičné nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kukuřičné nákyp
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29697 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 ml | Bešamel |
300 g | Kukuřice |
15 g | Máslo čerstvé |
10 g | Paprika mletá sladká |
8 g | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 324,2mg |
Draslík | 194,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Máslo čerstvé, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kukuřičné nákyp postup přípravy receptu:
1 | Nakládanou kukuřici scedíme a nasypeme do misky. Přilijeme bešamel, přidáme žloutky, sůl, strouhaný sýr a 1 lžičku mleté papriky. Vše spolu důkladně promícháme, kukuřici trochu rozmačkáme, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. |
2 | Formu vymažeme máslem, nalijeme do ní těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 35-40 minut. |
3 | Nákyp můžeme podávat jak teplý, tak i studený. |