Kerblíková rajčatová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kerblíková rajčatová omáčka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2972 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kerblík |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
125 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 64,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,2mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Muškátový oříšek, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kerblíková rajčatová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky a asi 5min podusíme na rozpáleném olivovém oleji. |
2 | Poté přidáme zakysanou smetanu, ochutíme solí, pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem a nakonec vmícháme nasekaný kerblík. |
3 | Omáčka je vhodná ke špagetám a zeleným nudlím. |