Kapustová polévka se sýrovými noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustová polévka se sýrovými noky
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29801 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,5 ks | Kapusta hlávková |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
250 g | Kosti vepřové |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
110 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
2,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 šálek | Sýr Čedar |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 118,1mg |
Draslík | 956,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 115,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Kmín celý, Kypřicí prášek do pečiva, Ocet vinný, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti vepřové, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustová polévka se sýrovými noky postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozehřejeme ve velkém hrnci. Vložíme najemno nasekaný pórek a zvolna cca 5 min restujeme. Přidáme nasekanou kapustu, kosti a lžíci mouky. Zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, kmínem a vinným octem. Přivedeme k varu a na mírném ohni 1 h povaříme. |
2 | Mezitím připravíme noky. Do mísy dáme šálek mouky, kypřicí prášek, 2 lžičky soli, nastrouhaný sýr, ušlehané vejce, mléko a jemně nasekanou petrželku. Ze surovin uhněteme pevné těsto a mokrými prsty vytvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu. |
3 | Z polévky vyjmeme kosti, dochutíme, přivedeme opět k varu a postupně vkládáme noky. Zvolna vaříme cca 10 min, dokud noky nezdvojnásobí svůj objem. |
4 | Rozdělíme do misek a ihned podáváme. |