Recept

Špenátové rizoto s gorgonzolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 29830

Ingredience

50 g Mascarpone
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže carnaroli
125 g Sýr Gorgonzola
30 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
50 ml Víno bílé
0,8 l Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
1 ks Šalotka
400 g Špenát listový mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 605 kcal
Kilojoule 2 533kJ
8% Sacharidy 27 g
19% Tuky 14 g
77% Sodík 2 g
33% Bílkoviny 19 g

Špenátové rizoto s gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Necháme rozmrazit špenát a nahrubo jej nasekáme. Jemně nasekáme šalotku a česnek.

2

V hrnci zahřejeme olej a jemně na něm osmahneme šalotku s česnekem. Přidáme rýži a krátce opečeme. Postupně podle potřeby přiléváme zeleninový vývar. Za občasného zamíchání vaříme asi 25 minut.

3

Do hotové rýže přimícháme špenát, bílé víno a mascarpone. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme nastrouhaný parmezán.

4

Nakonec přimícháme na kostičky nakrájenou gorgonzolu a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept