Jednoduchý recept

Sladká rýže s mátou a višněmi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 29936

Ingredience

30 g Mandle mleté
2 polévková lžíce Mandlové listy
2 polévková lžíce Med včelí
300 ml Mléko čerstvé polotučné
8 ks Máta
100 g Rýže mléčná natural
1 ks Vanilkový lusk
500 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 734kJ
10% Sacharidy 35 g
9% Tuky 7 g
1% Sodík 11 mg
12% Bílkoviny 7 g

Sladká rýže s mátou a višněmi postup přípravy receptu:

1

Podélně rozřízneme vanilkový lusk a vybereme z něj dřeň. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme lusk a dřeň a celé přivedeme k varu. Přimícháme rýži a za občasného zamíhání vaříme při mírné teplotě asi 25 minut.

2

V sítu propláchneme vypeckované višně, vložíme je do menšího hrnce a 1/8 l vody je přivedeme k varu. Poté ihned odstavíme. Přimícháme mleté mandle, med a necháme vychladnout. Přikryté vložíme do lednice.

3

Z rýže vyjmeme vanilkový lusk a přimícháme jemně nasekanou mátu.

4

Na suché pánvi opečeme do světlehněda mandloňové lístky.

5

Pomocí dvou polévkových lžic vytváříme z rýže nočky, které rozložíme na višňový kompot a ozdobíme mandloňovými lístky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept