Mexická pikantní kukuřice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexická pikantní kukuřice
Mexická pikantní kukuřice
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | rakanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 29941 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
3 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
4 ks | Kukuřice |
1 kávová lžička | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 68,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 87,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Chilli paprička, Cibule, Limetková šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexická pikantní kukuřice postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si chilli papričky. Rozehřejeme troubu na 160 °C. Papričky necháme na plechu asi 4-5 minut opražit, vyndáme a necháme zchladnout. Potom je rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme najemno. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky. Větší stroužek česneku nebo 2 malé prolisujeme a přidáme k cibuli. Obojí krátce osmahneme na rozehřátém másle v hrnci. Ihned přidáme rozsekané chilli papričky a cca 125 ml vody. Oheň ztlumíme a směs povaříme na mírném ohni, dokud chilli papričky nezměknou, tedy asi 20-25 minut. Směs necháme trochu zchladnout a rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a pepřem a pro pikantnost ještě i mletým chilli kořením. |
3 | Kukuřičné klasy zbavíme listů, očistíme od vláken a opečeme je na grilu ze všech stran. Až získají světle žlutou barvu a jsou hotové sejmeme je z grilu. |
4 | Kukuřici vložíme na talíře, lehce osolíme, poprášíme mletým chilli kořením a zakápneme šťávou z limetky. Na talíř přidáme pálivou omáčku a podáváme, dokud jsou kukuřice horké. |