Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 29993

Ingredience

1 ks Ananas
50 g Cukr třtinový
2 polévková lžíce Limetková šťáva
50 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Skořice mletá
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 812kJ
13% Sacharidy 46 g
37% Tuky 28 g
5% Sodík 109 mg
5% Bílkoviny 3 g

Flambovaný ananas postup přípravy receptu:

1

Ananas oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a střed vykrojíme.

2

Plátky ananasu s limetkovou šťávou a brandy zahřejeme v pánvi. Přiložíme zapálenou sirku a když alkohol vzplane, necháme plamínky vyhořet.

3

Poté na ananas položíme kousky mírně osoleného másla a plátky posypeme cukrem. Zahříváme a potřásáme pánví, až se máslo s cukrem rozpustí a šťáva zhoustne.

4

Dezert podáváme s ušlehanou smetanou a poprášený skořicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept