Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 30112

Ingredience

Bujon z mušlí a ryb [30049]
2 špetka Chilli koření mleté
1 ks Chilli paprička
500 g Mušle Venušiny
8 ks Mušle svatojakubské
4 polévková lžíce Máslo bylinkové
2 špetka Nové koření mleté
1 kávová lžička Pepř černý celý
300 g Rajčata
250 g Rybí hlavy
250 g Rybí odřezky
1,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
0,5 l Víno bílé
2 špetka Zázvor mletý
3 stroužek Česnek
3 ks Šalotka
Pikantní bujon Miso
5 polévková lžíce Granule dashi
4 polévková lžíce Omáčka sójová
50 g Rybí vločky
1 polévková lžíce Sójová pasta Miso
2 kávová lžička Víno rýžové japonské - Mirin
10 g Řasy Kombu

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 493kJ
13% Sacharidy 46 g
20% Tuky 15 g
76% Sodík 2 g
88% Bílkoviny 50 g

Pikantní bujon Miso postup přípravy receptu:

1

V 1 litru bujonu z mušlí při mírné teplotě povaříme přibližně 1 hodinu malý kousek Kombu asi 3-4 cm (druh mořských řas). Pak uvařenou Kombu vyjmeme, pokrájíme na malé kousky a vrátíme do

2

bujonu.

3

Přimícháme 4 lžíce sójové omáčky a 2 lžičky sladkého rýžového vína Mirinu, 1 lžíci pasty Miso, 50 g rybích lupínků a přimícháme 5 lžic granulí Dashi.

4

Vaříme 10 minut a podáváme.

5

Bujon z mušlí a ryb [30049]:

6

Omyjeme 0.5 kg rybích odřezků - např. hlavy, hřbetní kosti ap. a odložíme do mísy. Dobře očistíme a omyjeme 8 ks svatojakubských a 0.5 kg Venušiných mušlí a přidáme je k rybím odřezkům.

7

Omyjeme a rozkrojíme chilli papričku, zbavíme ji semínek a pokrájíme na menší kousky. 3 ks očištěné šalotky pokrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme a spolu s mušlemi a rybími odřezky za občasného promíchání dusíme ve větším hrnci na bylinkovém másle přibližně 5 minut.

8

Pak přilijeme 1/2 litru bílého vína a 1 litr vody, přidáme mleté nové koření, pepř a chilli a zázvor. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut. Pak do polévky přidáme omytá pokrájená rajčata a vaříme dalších 10 minut.

9

Uvařenou polévku dáme vychladit, pak ji přecedíme přes husté síto do druhého hrnce a dochutíme solí. Takto získáme čistý bujon.

10

Mušle vyjmeme z lastur a podáváme s opečenou bagetou na bylinkovém másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept