Salát z jablek a zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z jablek a zeleniny
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30122 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Celer - nať |
60 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Jablka |
220 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
120 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 336,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jablka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Jogurt bílý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z jablek a zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Jablka zbavíme jádřinců a spolu s rajčaty a cibulí je nakrájíme na tenké nudličky. V míse promícháme s drobně nasekanou petrželovou a celerovou natí, zakápneme citronovou šťávou, osolíme, zalijeme jogurtem a řádně promícháme. |
2 | Pod fólií necháme v ledničce vychladit. |