Rychlokvašky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlokvašky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30154 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
2 kg | Okurky |
3 polévková lžíce | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 80 kcal
Kilojoule 335kJ
4% Sacharidy 14 g
1% Tuky 1 g
99% Sodík 2 g
7% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 907,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Rychlokvašky postup přípravy receptu:
1 | Nejprve okurky omyjeme a poté naskládáme do zavařovacích sklenic. |
2 | V hrnci přivedeme k varu vodu se solí. Touto slanou vodou okurky vrchovatě zalijeme. |
3 | Sklenice důkladně zavíčkujeme a dáme skladovat do chladničky. |
4 | Po měsíci můžeme konzumovat. |