Humrový bujon s bramborovými Gnocci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 76 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humrový bujon s bramborovými Gnocci
Celkový čas: | 76 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 46 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 30219 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
Humrový bujon [30179] | |
---|---|
200 g | Celer řapíkatý |
700 g | Humr |
200 g | Kedlubna |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
6 ks | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Máslo |
2 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
300 g | Paprika červená |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1,5 polévková lžíce | Sůl |
0,5 l | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
Humrový bujon s bramborovými Gnocci | |
1 špetka | Chilli koření mleté |
4 polévková lžíce | Dolin - Vermouth |
100 g | Gnocchi bramborové |
1 polévková lžíce | Kapary |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 885,6mg |
Draslík | 490,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 74,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Humr, Kedlubna, Kmín celý, Nové koření celé, Paprika červená, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Chilli koření mleté, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mrkev kořen, Pepř 4 barev, Protlak rajčatový, Dolin - Vermouth, Gnocchi bramborové, Kapary, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Humrový bujon s bramborovými Gnocci postup přípravy receptu:
1 | V míse vymícháme 100 g měkkého másla do pěny se 4 lžícemi Dolin-Vermouth. 1 lžíci nakládaných kaparů scedíme, necháme okapat a přimícháme je do máslové pěny. |
2 | V hrnci přivedeme k varu 1 litr humrového bujonu, vmícháme máslovou pěnu, dochutíme solí, špetkou chilli, přidáme 100 g italské bramborové Gnocci, 200 g pokrájeného masa z vařeného humra, vše pomalu vaříme 6 minut a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou. |
3 | Humrový bujon [30179]: |
4 | Tygřím krevetám na zádech, kde bychom očekávali páteř, nařízneme jemně maso (otevřeme ji i prstem) a pod tekoucí vodou žilky odstraníme. Omyté krevety osušíme papírovou utěrkou. Krunýř mořského humra očistíme kartáčem a dobře omyjeme. |
5 | Oloupanou mrkev a kedlubnu pokrájíme na kostky. Omyté a vyčištěné papriky pokrájíme na proužky. Omytý řapíkatý celer pokrájíme na kousky. |
6 | V hrnci do rozehřátého másla přimícháme mletý pepř a zeleninu podusíme. Přilijeme 1,5 litru vody a 0,5 litru bílého vína, přidáme 2 lžičky rozdrceného barevného pepře, 5 kuliček nového koření, 0,5 lžičky kmínu a 2 lžíce rajského protlaku a 1,5 lžíce soli a vaříme 10 minut, pak přidáme humra a vaříme 20 až 25 minut. |
7 | Před dovařením humra a zeleniny přidáme krevety, protože je vaříme 5 až 8 minut podle velikosti. Celková doba vaření je maximálně 35 minut. |
8 | Vývar scedíme přes husté síto, křehké krevety upravíme na talíře a můžeme je podávat s bujonem. |