Recept

Sladká šafránová rýže

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 30235

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
80 g Cukr krupice
50 g Hrozinky
1 ks Jablko granátové
1 ks Kdoule
1 polévková lžíce Mandle
150 g Rýže mléčná natural

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 796kJ
11% Sacharidy 38 g
5% Tuky 4 g
0% Sodík 2 mg
5% Bílkoviny 3 g

Sladká šafránová rýže postup přípravy receptu:

1

Rýži zalijeme 1/2 l vody. Oloupeme kdouli, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Smícháme s rýží, přidáme cukr a zahřejeme. Při mírné teplotě necháme asi 15 minut bobtnat.

2

Blizny šafránu zalijeme 4 polévkovými lžícemi vody a počkáme, dokud voda nezežloutne. Poté přilijeme k rýži a povaříme dalších 10 minut, dokud rýže nezměkne.

3

Přimícháme do rýže citronovou šťávu, rozdělíme ji do dezertních misek a vložíme na studené místo.

4

Posekaná pistáciová semena a piniová semena opražíme na suché pánvi. Horkou vodou opláchneme hrozinky a necháme je okapat. Vyjmeme semínka z granátového jablka.

5

Šafránovou rýži podáváme posypanou pistáciemi, piniovými semeny, mandlemi, hrozinkami a semeny granátového jablka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept