Canneloni plněné drůbeží nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Canneloni plněné drůbeží nádivkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 30331 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
250 g | Canneloni |
120 g | Drůbeží maso vařené |
100 ml | Hovězí vývar základní |
25 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Mléko polotučné |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Omáčka rajčatová |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
100 g | Sýr Gruyére |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 214,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Omáčka rajčatová, Strouhanka, Sůl, Sýr Gruyére, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Canneloni, Drůbeží maso vařené, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Canneloni plněné drůbeží nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Canneloni uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu přibližně 20 minut. Scedíme a necháme okapat. |
2 | Vařené drůbeží maso umeleme na strojku, vložíme do mísy, přidáme vejce, strouhanku navhčenou v mléce, sůl, pepř, mouku a důkladně promícháme. Touto nádivkou naplníme canneloni. |
3 | Pekáček vymažeme máslem, naskládáme do něj canneloni, zalijeme rajčatovou omáčkou rozředěnou vývarem, zasypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby na 20 minut zapéct. |