Kuřecí plátky se smetanou a koriandrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí plátky se smetanou a koriandrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30362 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Jogurt bílý |
200 g | Koriandr čerstvý |
800 g | Kuřecí prsa |
40 ml | Limetková šťáva |
20 ml | Mouka kukuřičná |
40 ml | Olej kukuřičný |
4 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
6 g | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 158,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,7mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jogurt bílý, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Olej kukuřičný, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka kukuřičná, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí plátky se smetanou a koriandrem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném kukuřičném oleji dozlatova ze všech stran. Vyjmeme z pánve a uchováme teplé. |
2 | Kukuřičnou mouku smícháme v míse s vodou, postupně přidáme jogurt a smetanu a limetkovou šťávu. Přelijeme na hlubší pánev, přidáme prolisovaný česnek a cibuli nadrobno a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme, osolíme, přidáme nakrájená rajčata a nasekaný koriandr. Servírujeme plátky masa na mělké míse přelité koriandrovou omáčkou, ozdobené petrželkou. |