Recept

Hovězí maso s artyčoky a olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30558

Ingredience

2 ks Artyčoky
5 ks Cibulka jarní
750 g Hovězí maso zadní
250 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
2 kávová lžička Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
125 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 541 kcal
Kilojoule 2 264kJ
16% Sacharidy 58 g
20% Tuky 15 g
57% Sodík 1 g
100% Bílkoviny 56 g

Hovězí maso s artyčoky a olivami postup přípravy receptu:

1

V kastrole na lžíci rozehřátého olivového oleje zprudka opečeme omyté maso, vyjmeme a necháme stranou.

2

Z artyčoků odstraníme vrchní listy a lodyhu, vložíme je do misky s vodou a citronem.

3

Do kastrolu přidáme ještě lžíci oleje, zahřejeme a vložíme prolisovaný česnek a oloupané rozpůlené jarní cibulky. Smažíme 2-3 minuty, přilijeme víno a povaříme 1 minutu.

4

Potom přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, nasekané oregano, sůl a pepř. Přivedeme k varu, vložíme opečené hovězí maso a na čtvrtky nakrájené artyčoky. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

5

Chvíli před dopečením přidáme vypeckované černé olivy.

6

Měkké maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a obložíme zeleninou. Přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept