Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30601

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Cuketa
1 špetka Kmín římský
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Polenta
80 g Sýr Eidam cihla 40%
0,5 kávová lžička Sůl
450 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 521kJ
13% Sacharidy 47 g
19% Tuky 14 g
56% Sodík 1 g
24% Bílkoviny 13 g

Polentový koláč postup přípravy receptu:

1

Vývar v hrnci přivedeme k varu, vmícháme polentu a vaříme asi 3 minuty. Pod pokličkou zvolna podusíme ještě 15 minut. Směs potom rozprostřeme do máslem vymazané nákypové formy a povrch uhladíme.

2

Oloupanou a na nudličky nakrájenou šalotku podusíme na oleji, přidáme nasekaný česnek a očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku. Osolíme, okořeníme a opékáme asi 3 minuty.

3

Na polentu navrstvíme šalotku, papriku, omyté, na proužky nakrájené cukety a nasekané bylinky. Posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme citronovou šťávou.

4

Koláč zapékáme v troubě při 200 °C asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept