Omeleta ze syrových brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta ze syrových brambor
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 30708 |
Ingredience
1000 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
50 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta ze syrových brambor postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a za občasného míchání osmahneme na pánvi na části oleje doměkka. Podle chuti osolíme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a promícháme. Vše vyjmeme z pánve a necháme okapat. |
2 | V míse rozšleháme vejce, přidáme brambory smíchané s cibulí, podle chuti směs přisolíme, znovu promícháme. |
3 | Na větší pánvi rozpálíme zbylý olej a z připravené směsi usmažíme omeletu po obou stranách. |
4 | Omeletu naporcujeme a ozdobíme nasekanou petrželkou. |