Jednoduchý recept

Vinná omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3108

Ingredience

1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Sůl
0,4 l Víno bílé
0,5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 938kJ
19% Sacharidy 68 g
23% Tuky 17 g
15% Sodík 307 mg
16% Bílkoviny 9 g

Vinná omáčka postup přípravy receptu:

1

Na rozpáleném másle orestujeme nasekanou šalotku. Přilijeme víno a krátce povaříme. Odstavíme a metličkou zašleháme máslo, až omáčka zhoustne. Ochutíme solí a pepřem.

2

Nakonec dochutíme worcesterskou omáčkou a kajenským pepřem.

3

Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k čekance.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept