Chřest s petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest s petrželkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 31252 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Chřest zelený |
45 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Petržel - nať |
100 g | Strouhanka |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 197,5mg |
Draslík | 84,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 211,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest s petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Svazky chřestu vaříme a dbáme na to, aby byly stále teplé. |
2 | Vejce uvaříme na tvrdo, oddělíme žloutky. |
3 | Na rozpuštěném másle orestujeme dozlatova strouhanku. Do žloutků zamícháme petrželku. |
4 | Připravený talíř ozdobíme chřestem, žloutky s petrželkou a strouhankou. |
Poznámka
1