Recept

Zapečené brambory s mrkvovým pyré

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 31300

Ingredience

650 g Brambory
0,5 l Bujón zeleninový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
650 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
150 g Smetana jihočeská zakysaná15%
1 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 982kJ
7% Sacharidy 24 g
349% Tuky 262 g
18% Sodík 364 mg
9% Bílkoviny 5 g

Zapečené brambory s mrkvovým pyré postup přípravy receptu:

1

Brambory ve slupce dobře omyjeme a dáme je do hrnce, zalijeme vodou a vaříme doměkka přibližně 20-25 minut (podle velikosti a druhu brambor). Pak uvařené brambory scedíme a trochu vychladlé oloupeme, dáme je do mísy, přidáme máslo, sůl a rozmačkáme je téměř na kaši, do které přimícháme omytý, drobně pokrájený kopr.

2

Mezitím, co se nám vaří brambory, očistíme a omyjeme mrkev s cibulí, pokrájíme ji na malé kousky, dáme do hrnce, zalijeme zeleninovým bujonem a při mírné teplotě vaříme doměkka přibližně 15-20 minut.

3

Mrkev s cibulí scedíme, ale zachytíme trochu vývaru a s 2 lžícemi vývaru rozmixujeme na pyré. V misce si vymícháme zakysanou smetanu s hořčicí, bílým pepřem a solí (2 špetky).

4

Do máslem vymazaného pekáče navrstvíme brambory, na brambory rozetřeme mrkvové pyré, které potřeme smetanovou směsí a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct.

5

Pečeme při 180°C přibližně 30 minut dozlatova. Podáváme jako přílohu (k masu, klobásám..) nebo jako hlavní jídlo se zeleninovou oblohou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept