Pikantní kuře s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní kuře s rýží
Pikantní kuře s rýží
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31332 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 g | Chilli koření mleté |
2 ks | Chilli paprička |
5 g | Cukr třtinový |
5 g | Garam masala |
150 g | Jogurt bílý |
30 g | Kari pasta |
2 kávová lžička | Kari pasta červená |
5 g | Kmín římský |
6 g | Koriandr čerstvý |
600 g | Kuřecí prsa |
3 g | Kurkuma |
5 g | Máta |
100 g | Okurka salátová |
40 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
50 ml | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
300 g | Rýže dušená |
7 g | Sůl |
2 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 101,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 728,6mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Chilli paprička, Cukr třtinový, Jogurt bílý, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Máta, Okurka salátová, Olej arašídový (podzemnicový), Rajčata loupaná (konzervovaná), Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Kari pasta, Kari pasta červená, Kuřecí prsa, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní kuře s rýží postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme kari pastu, chilli papričky, chilli koření, rajčatový protlak, česnek, cukr a sůl, všechno rozmixujeme ručním mixérem na hladkou hmotu. |
2 | Ve velkém hrnci rozpálíme arašídový olej, přisypeme kmín, na mírném ohni ho opékáme asi 2 minuty, až začne praskat a vonět. Přidáme cibuli nadrobno, kari listy, za stálého míchání opékáme 5 minut. Přidáme rozmixovanou pastu, kurkumu, koriandr a opékáme další 3 minuty. |
3 | Vmícháme konzervovaná rajčata a vývar, vaříme 5 minut, vrátíme do směsi maso, přidáme garam masalu a zakryté dovaříme na mírném ohni ještě 20 minut. |
4 | Mezitím připravíme jogurtovou omáčku s nastrouhanou okurkou a mátou, ohřejeme a osolíme rýži a podáváme s pikantní směsí. |
Poznámka
Množství kari pasty upravíme podle chuti.