Pizza cipolla - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza cipolla
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31350 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
10 g | Bazalka |
650 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
10 ml | Olej stolní |
10 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Sůl |
70 g | Šunka parmská |
100 g | Sýr Gruyére |
400 g | Těsto na pizzu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 28,9mg |
Draslík | 601,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 489,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Olej stolní, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Gruyére mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka parmská, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza cipolla postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na tenké kroužky a na oleji orestujeme. |
2 | Předehřejeme troubu na 200 °C. Okořeníme rajčata solí, pepřem a oreganem. |
3 | Vyválíme těsto na pečicí plech. Plech nebo formu na pizzu vymažeme olejem a položíme na ni těsto. Šunku jemně posekáme, sýr jemně nastrouháme. |
4 | Na těsto rozložíme rajčata a na ně cibuli. Posypeme nasekanou šunkou. |
5 | Zasuneme plech s pizzou na nejnižší rošt trouby a pečeme přibližně 30 minut. Po uplynutí poloviny doby pečení posypeme povrch pizzy sýrem. Podáváme ozdobené bazalkou. |