Kuře s octovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s octovou omáčkou
Kuře s octovou omáčkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31478 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
3 ks | Cibule |
0,5 dl | Citronová šťáva |
3 g | Hřebíček |
5 g | Kmín římský |
1000 g | Kuřecí stehna |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
100 ml | Ocet vinný červený |
100 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
100 ml | Olej sezamový |
10 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
7 g | Sůl |
2 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 144,3mg |
Draslík | 960,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 6,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citronová šťáva, Hřebíček, Kmín římský, Kuřecí stehna, Ocet vinný červený, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s octovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso dáme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme na mírném ohni 5 minut, odstavíme a necháme vychladnout. |
2 | Na pánvi nasucho opražíme nasekaný česnek, přidáme pepř, hřebíček, šťávu z citronu, oregano, 2 lžičky kmínu, sůl a mouku a vše smícháme do hladké pasty. |
3 | Maso vyjmeme z vývaru, potřeme kořeněnou pastou, kterou jsme vytvořili, zakryjeme fólií a necháme 30 minut odležet. |
4 | Na pánvi usmažíme na rozpáleném oleji cibuli nadrobno a chilli papričky, vlijeme ocet, vývar, přisypeme zbytek kmínu a vaříme za stálého míchání na mírném ohni, až omáčka zhoustne. |
5 | Sezamový olej rozpálíme na pánvi a osmažíme na něm uleželé maso dozlatova. |
6 | Servírujeme kousky masa přelité pikantní omáčkou a s pečivem. |