Rybí mísa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí mísa
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31481 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 ml | Citronová šťáva |
300 g | Filety z tresky tmavé |
300 g | Filé z mořského jazyka |
10 g | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Martini bianco |
10 g | Máslo bylinkové |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
200 g | Okoun - filety |
10 ml | Omáčka sójová |
5 g | Pepř černý mletý |
300 g | Pražma |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
400 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 123,3mg |
Draslík | 654,1mg |
Vláknina | 930,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 75,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Filé z mořského jazyka, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Pražma, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martini bianco, Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Okoun - filety, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Filety z tresky tmavé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí mísa postup přípravy receptu:
1 | Rybí filety omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Vymažeme zapékací misku bylinkovým máslem. |
2 | Kousky ryb poskládáme na pekáč a podlijeme vínem. Přikryté pečeme v předehřáté troubě na 250°C asi 15 minut. |
3 | V hrnci rozpustíme máslo a přimícháme do něj mouku. Podlijeme octem a martinim. Smetanu do směsi zašleháme. Okořeníme citronovou šťávou, |
4 | sojovou omáčkou a pepřem. |
5 | Kopr opereme, dáme stranou část určenou ke ozdobení a zbytek posekáme přimícháme do smetanové omáčky. Vyjmeme ryby z trouby a rozdělíme na předehřátou mísu. Přelijeme omáčkou a podáváme ozdobené koprem. |