Paštika čočková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika čočková
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31606 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Chutney mangové |
1 ks | Cibule |
175 g | Čočka červená |
1 kávová lžička | Garam masala |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Vejce slepičí |
8,5 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 65,2mg |
Draslík | 636,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Čočka červená, Koriandr mletý, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chutney mangové, Garam masala, Mléko polotučné, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika čočková postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme na něm pokrájenou cibuli a česnek 3 minuty. Přidáme koření - garam masala a koriandr, smažíme 30 vteřin. |
2 | Přidáme vývar a čočku a přivedeme k varu. Stáhneme plamen a 20 minut povaříme, aby byla čočka měkká. Dáme pánev z ohně a odstraníme zbytečnou tekutinu. Směs dáme do mixéru, přidáme mléko, vejce, petrželku a mangové čatní, rozmixujeme vše dohladka. |
3 | Zapékací nádobu vymažeme olejem, dáme do ní směs a urovnáme povrch. Zapékací nádobou zakryjeme a zapékáme v předehřáté troubě 40 minut. Poté necháme 20 minut vychladnout a dáme do lednice. |
4 | Paštiku vyklopíme na velký talíř, posypeme nasekanou petrželkou. |
5 | Podáváme s topinkami. |