Cannoli se sýrem ricotta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cannoli se sýrem ricotta
Cannoli se sýrem ricotta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 31613 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
2 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Čokoláda na vaření |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
4 polévková lžíce | Kandované ovoce |
30 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
1 l | Olej slunečnicový |
1 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
750 g | Sýr Ricotta |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
2 polévková lžíce | Víno Marsala |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 45,5mg |
Draslík | 68,2mg |
Vláknina | 926,3mg |
Vitamín A | 50,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kandované ovoce, Olej slunečnicový, Pomeranče, Skořice mletá, Sůl, Sýr Ricotta, Tresť vanilková, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cannoli se sýrem ricotta postup přípravy receptu:
1 | Smícháme citronovou šťávu, vodu a vejce. Krátce rozmixujeme mouku, cukr, skořici a sůl. Přidáme máslo a za chodu mixéru přiléváme vaječnou směs. Vše vypracujeme v hladké těsto. |
2 | Zpracované těsto vyklopíme na pomoučněný vál a lehce prohněteme. Zabalíme do potravinářské folie a vložíme alespoň na hodinu do lednice. |
3 | Hladce utřeme sýr ricotta. Přimícháme moučkový cukr, vanilkovou esenci, najemno nastouhanou pomerančovou kůru, nadrobno nakrájené kandované ovoce, nastrouhanou čokoládu, špetku mleté skořice a víno marsala. Vše přikryjeme a vložíme do lednice. |
4 | Těsto rozválíme na placku o síle 2 mm a nakrájíme na kostky 9×8 cm. Takto postupně připravíme všechno těsto. Těsto navineme na kovové trubičky potřené tukem tak, že z každé strany musí trubička mírně vykukovat. Konce potřeme bílkem a přitiskneme. |
5 | V pánvi rozpálíme vysokou vrstvu oleje a smažíme v něm dozlatova vždy 2-3 trubičky. |
6 | Opečené trubičky necháme vychladnout a opatrně z nich vytáhneme kovové formičky. Nenaplněné vydrží v dobře uzavřené nádobě až 2 dny. |
7 | Náplň do trubiček dáváme 30 minut před podáváním. Naplněné posypeme moučkovým cukrem. |
Poznámka
Sýr ricotta můžeme nahradit tučným tvarohem.