Recept

Cannoli se sýrem ricotta

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 31613

Ingredience

2 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
4 polévková lžíce Cukr moučkový
4 polévková lžíce Kandované ovoce
250 g Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
1 l Olej slunečnicový
1 ks Pomeranče
1 kávová lžička Skořice mletá
750 g Sýr Ricotta
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tresť vanilková
3 polévková lžíce Voda pitná
2 polévková lžíce Víno Marsala
50 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 181 kcal
Kilojoule 758kJ
5% Sacharidy 18 g
13% Tuky 10 g
3% Sodík 54 mg
11% Bílkoviny 6 g

Cannoli se sýrem ricotta postup přípravy receptu:

1

Smícháme citronovou šťávu, vodu a vejce. Krátce rozmixujeme mouku, cukr, skořici a sůl. Přidáme máslo a za chodu mixéru přiléváme vaječnou směs. Vše vypracujeme v hladké těsto.

2

Zpracované těsto vyklopíme na pomoučněný vál a lehce prohněteme. Zabalíme do potravinářské folie a vložíme alespoň na hodinu do lednice.

3

Hladce utřeme sýr ricotta. Přimícháme moučkový cukr, vanilkovou esenci, najemno nastouhanou pomerančovou kůru, nadrobno nakrájené kandované ovoce, nastrouhanou čokoládu, špetku mleté skořice a víno marsala. Vše přikryjeme a vložíme do lednice.

4

Těsto rozválíme na placku o síle 2 mm a nakrájíme na kostky 9×8 cm. Takto postupně připravíme všechno těsto. Těsto navineme na kovové trubičky potřené tukem tak, že z každé strany musí trubička mírně vykukovat. Konce potřeme bílkem a přitiskneme.

5

V pánvi rozpálíme vysokou vrstvu oleje a smažíme v něm dozlatova vždy 2-3 trubičky.

6

Opečené trubičky necháme vychladnout a opatrně z nich vytáhneme kovové formičky. Nenaplněné vydrží v dobře uzavřené nádobě až 2 dny.

7

Náplň do trubiček dáváme 30 minut před podáváním. Naplněné posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Sýr ricotta můžeme nahradit tučným tvarohem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept