Recept

Arašídové kuře s omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 31630

Ingredience

100 g Arašídy
3 ks Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
5 g Cukr třtinový
4 g Fagara
500 g Kuřecí prsa
5 ml Ocet rýžový
1 dl Olej arašídový (podzemnicový)
40 ml Omáčka sojová pikantní
20 ml Omáčka sojová světlá
10 ml Víno rýžové čínské
40 ml Vývar zeleninový
5 g Zázvor mletý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 536kJ
4% Sacharidy 15 g
26% Tuky 20 g
44% Sodík 879 mg
61% Bílkoviny 34 g

Arašídové kuře s omáčkou postup přípravy receptu:

1

V nekovové misce smícháme kuřecí maso nakrájené na nudličky s lžící arašídového oleje, světlou sójovou omáčkou a rýžovým vínem.

2

V předehřátém woku rozpálíme arašídový olej a upražíme na něm chilli papričky a fagaru. Přihodíme maso s marinádou a opékáme 6 minut. Když začne měnit barvu, přihodíme jarní cibulku nakrájenou na kolečka, prolisovaný česnek a zázvor. Pečeme dalších asi 5 minut, až je maso dozlatova.

3

Na omáčku smícháme lžíci arašídového oleje, tmavou sójovou omáčku, vývar, cukr a kapku rýžového octa. Vlijeme na pánev k masu, promícháme, ale už nevaříme. Na závěr přisypeme nasekané arašídy, ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept