Jednohubky bylinko-oříško-paprikové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednohubky bylinko-oříško-paprikové
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 31664 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 polévková lžíce | Majoránka |
60 g | Ořechy lískové pražené |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
125 g | Ricotta |
125 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 21,9mg |
Draslík | 170,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Ořechy lískové pražené, Paprika mletá sladká, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Ricotta, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jednohubky bylinko-oříško-paprikové postup přípravy receptu:
1 | Tvrdý nastrouhaný sýr smícháme s ricottou, přidáme petrželku, pepř a třeme, aby se vše spojilo. Ze směsi vytvoříme kuličky a dáme je na talíř. Přikryjeme je a necháme v lednici 20 minut, aby ztuhly. |
2 | Na pekáč rozhodíme oříšky a necháme péct, dokud lehce nezhnědnou. Necháme vychladnout. |
3 | Bylinky, oříšky a papriku dáme do 3 samostatných misek. Vyndáme z lednice kuličky a rozdělíme na 3 rovné díly. První díl obalíme v oříšcích, druhý v bylinkách a třetí v paprice. |
4 | Obalené kuličky střídavě klademe na servírovací mísu, necháme vychladit a před podáváním ozdobíme čerstvými bylinkami. |
Poznámka
Oříšky na obalování poté rozemeleme.