Recept

Jehěčí curry s cizrnou a mátou

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31713

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Cizrna
1 kávová lžička Garam masala
500 g Jehněčí plec
0,5 kávová lžička Kardamom
150 ml Kokosové mléko
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Máta
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
0,5 ks Skořice celá
1 špetka Sůl
1 ks Zázvor celý
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 945kJ
6% Sacharidy 21 g
40% Tuky 30 g
8% Sodík 157 mg
52% Bílkoviny 29 g

Jehěčí curry s cizrnou a mátou postup přípravy receptu:

1

Cizrnu necháme přes noc namáčet v 600 ml studené vody. Následující den ji scedíme a asi 1/4 l vyluhované vody odložíme stranou. Maso nakrájíme na kousky, zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Oloupanou cibuli přepůlíme a nakrájíme na tenké nudličky.

2

Ve velkém hrnci rozpálíme máslo a maso na něm ze všech stran orestujeme. Ochutíme solí a pepřem a vyjmeme. Vy zbytku tuku podusíme cibuli se zázvorem. Přidáme kardamom, celou skořici a společně smažíme, dokud koření nezačne vonět.

3

Smícháme maso s cizrnou, zalijeme kokosovým mlékem a 150 ml vody z namáčené cizrny, přivedeme k varu a zakryté zvolna dusíme na občasného míchání cca 45-50 minut. Vmíchám cibuli se zázvorem, skořici vyjmeme.

4

Mezitím rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka, rozkrojíme na čtvrtiny a přidáme k masu. Vše ještě dusíme, dokud maso není měkké. Osolíme, dochutíme cayenským pepřem.

5

Rozdělíme na talíře, posypeme garam masalou, lístky máty a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. rýži

Poznámka

Čas přípravy 30 minut + namáčení cizrny 12 hodin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept