Jednoduchý recept

Pudink chlebový s vanilkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 31721

Ingredience

250 g Cukr moučkový
1000 ml Mléko polotučné
300 g Strouhanka
15 ml Tresť vanilková
5 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 219kJ
21% Sacharidy 76 g
21% Tuky 15 g
23% Sodík 463 mg
39% Bílkoviny 22 g

Pudink chlebový s vanilkou postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky a bílky, z bílků vyšleháme tuhý sníh.

2

Strouhanku z bílého chleba zalijeme horkým mlékem, přilijeme vanilkovou esenci a přisypeme cukr. Promícháme, přidáme celá vejce, žloutky a nakonec přimícháme sníh z bílků. Hmotu nalijeme do formiček, které vyskládáme do většího hrnce s trochou vody, zakryjeme a vaříme pozvolna ve vodní lázni asi 1 hodinu.

3

Pudink necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept