Pudink rýžový se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink rýžový se smetanou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 31726 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
75 g | Cukr krupice |
40 g | Cukr moučkový |
75 g | Máslo čerstvé |
1000 ml | Mléko polotučné |
200 g | Rýže loupaná |
80 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 223,4mg |
Draslík | 42,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Rýže loupaná, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink rýžový se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme rýži, cukr, špetku soli, přidáme máslo, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. |
2 | V hrnku rozkvedláme žloutky se smetanou, přilijeme k rýži, promícháme, čímž hmotu zahustíme. Již nevaříme. Pudink nalijeme do pekáčku, posypeme moučkovým cukrem a dáme na chvilku zapéct do trouby, aby se z cukru vytvořila poleva. |
3 | Před podáváním necháme pudink vychladnout. |